Allt om Björklinge och lite till. Nyheter, Företag på orten, Föreningar, Sjukvård, Skola, Barn och Ungdom, Sport och Fritid...

 

fb21px topborder2 twt21px topborder2 

Debatt

Nu har DU chansen att få din röst hörd genom att skriva debattartiklar! Skicka in din artikel till oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Artikeln får innehålla bilder.

Självklart gäller vissa regler:
- Skriv inte några personliga påhopp
- Hota inte personer
- Använd ett vårdat språk
- Skriv inte kränkande och nedsättande

Alla artiklar ska undertecknas med namn av insändaren. Namnet kommer att vara synligt i artikeln.

Föräldrar ta ert ansvar!!!

moped

Nu är det vår igen och med våren kommer mopederna fram. 2011 omkom 10 personer i moped olyckor i Sverige och långt fler skadades. Enligt en undersökning som försäkringsbolaget IF nyligen presenterade så vet 8 av 10 föräldrar om att deras barn kör trimmat. Men visste du att du som förälder dessutom kan få dagsböter och förlora ditt körkort på grund av detta? Tillåtande till olovlig körning kallas det.

Läs mer: Föräldrar ta ert ansvar!!!

Huset på Sandbrovägen

Som boende i huset på Sandbrovägen 2D (ovanför färghandeln(frisören) så blir jag oroad över att fastigheten bredvid planeras att rivas.

Där har det varit café för länge sedan och nu senast Antik-handel. Är det någon som vet mer om fastighetens historia? Foton kanske finns hemma hos någon.

Kan huset vara K-märkt?
Jag vill absolut att huset ska få vara kvar, eftersom det är gammalt och har en intressant historia.
Dessutom vill vi boende på Sandbrovägen 2 D inte förlora vår fina innergård.

Hoppas på att huset kan rustas och få stå kvar i framtiden.

Susanne Lindén

Björklinge

Som f.d. Björklingebo är det med stor sorg och besvikelse man ser att det ena efter det andra vad gäller service slår igen,  stänger, upphör och rivs i Björklinge.
 
Jag undrar därför om det är så att Björklingebor nu för tiden inte är trogna ortens serviceställen? Visst kan det vara frestande att ta bilen och åka till "stan för att storhandla och sen bara köpa tidningen och par liter mjölk på hemmaplan. Men i sådana fall blir det ju som det blir, kundunderlaget räcker inte till och man lägger ned.
 
Det finns så pass mycket människor i Björklinge med omnejd att det borde bära ett antal butiker, bank, post o.dyl. om alla sluter upp på den egna orten.

/ Åke Gustafson 

 

 

Vad händer i Björklinge om nätterna?

Vi har senaste tiden fått massor av mail om buset på byn. Buskörning med EPA traktorer och trimmade mopeder vid affären och inne på områdena bland småbarn, bilar som vandaliseras och slangas på bensin, extra ljus som stjäls, vägskyltar som slits upp ur marken och ett flertal inbrott i kiosken på Björkvallen. Men värst av allt är den senaste tidens bränder, 4 stycken på 5 dygn varav 3 konstaterade anlagda bränder på Björkvallen och Ramsjösågen och nu senast på Edvardskök även den anlagd enligt vittnen. Värre än någonsin enligt många men hur illa är det egentligen.

Läs mer: Vad händer i Björklinge om nätterna?

Annonser

Senaste kommentarerna

 • Emma Eriksson said More
  Ett häng mitt i centrum för ALLA åldrar. Konstateljé/skaparverkstad med tillgång till m...
 • Veronica said More
  Då det är en så stor lokal så får det plats med både gym, restaurang med Kina mat och s...
 • Andreas said More
  Hej!

  Jag ska snart flytta till Björklingeområdet, Södra Långåsvägen, är de...
 • Anders Fällås said More
  Det är löjligt få pendlarparkeringar i Björklinge. Har i vinter inte kunnat hitta parke...

Björklinges nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Väder

klart.se