Allt om Björklinge och lite till. Nyheter, Företag på orten, Föreningar, Sjukvård, Skola, Barn och Ungdom, Sport och Fritid...

 

fb21px topborder2 twt21px topborder2 

Klotterplanket

Klotterplanket" är ett mer allmänt forum för alla som vill utrycka sina åsikter/synpunkter om något som berör, stör eller gläder, ja vad du vill. Det fungerar på samma sätt som debatt forumet, ordet är fritt, du väljer ämne och skriver vad du vill få ut och efter godkännande så publiceras inlägget. Har du tankar, ideér eller synpunkter på denna webbplats så postar du dem till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Klotterplanket är inte till för att annonsera. Vill du köpa, sälja eller hyra något, använd vår annonsfunktion istället. Klicka på Köp och sälj i menyn.

Regler

Kommentarer (702)
+/- Skriv en kommentar
Personuppgifter:
Kommentar:
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(
:sleep::););)):0
Säkerhet
Skriv in CAPTCHA koden.
 • Andreas  - Flytta till Björklinge?
  Hej!

  Jag ska snart flytta till Björklingeområdet, Södra Långåsvägen, är detta ett bra område att bo på? Är det lugn, tryggt och så vidare?

  Med vänlig hälsning.
 • Ludde  - Båtramp?
  Hejsan,

  Jag har åkt runt lite idag och letat efter isättningsramp i Långsjön... alla platser jag hittar är låsta med bom. Någon här som kan hjälpa mig att komma i kontakt med någon ang nyckel till dom eller vet något ställe där man kan sjösätta sin båt? Det handlar inte om permanent båtplats enbart sjösättning för dags fiske.

  Svar skickas gärna till Mail

  Mvh Ludde
  Mail: luddepihl@hotmail.com
 • Deisy  - Vattenskoter?
  Hej, jag skulle vilja veta om det är tillåtet att åka vattenskoter i Björklinge sjön/Långsjön, tacksam för svar.
 • Anonym
  Får man säkert men maxhastigheten är 7 knop
 • Philip  - Båtplats/sjösättning
  Hejsan
  Jag har en mindre båt som jag önskar båtplats till, alternativet är en plats där det faktiskt går att sjösätta från båtsläp. Jag bor i Björlinge och skulle behöva ha svar.

  Maila gärna mig

  arthursson.philip@gmail.com
 • Ulrika  - Röde Orm
  Hej!
  Jag skulle så gärna vilja ta tag i Röde Orm, eller eventuellt få veta om någon känner till hur det ser ut just nu. Blir det någon andra vers? Huset har oändliga möjligheter!
  Jag har ett gäng med tjejer som söker lokal till våra syjuntor. Om det inte blir gym eller ”träffpunkt” så skulle jag gärna se loppis och lokaler för sådana som vi som träffas varje månad för handarbete och fika. Finns det någon mer som skulle vara intresserad?
  Mvh Ulrika
 • Tobbe
  Återigen i denna söndertjatade fråga :x Planritningen för röde orm säger att det endast får bedrivas restaurangverksamhet där. Vill man köpa stället kan man ta kontakt med ägaren Alfredsson på Södra Långåsvägen 17 eller Gertrud Sigrid Monica Alfredsson (vet ej vilket som är tilltalsnamnet) Box 56 743 10 Björklinge. Men var beredd på att ta fram den feta plånboken går säkert att hyra också.
 • Johan  - Röde Orm
  Tjena!
  Är det någon som har någon koll kring vem det är som står som ägare av Röde Orm i dagsläget? :D
  Med vänliga hälsningar Johan
 • lugge
  Hon heter Alfredsson och bor på Södra Långåsvägen 17 bakom Röde orm
 • Orolig  - Björkvallsskolan näst sämst .. varför??
  Vad händer på Björkvallsskolan ... 30% av eleverna klarar inte kraven för gymnasiet? En bekant vikarierade där för ett par år sedan och vittnade om kaos, lärare som säger upp sig och rektor som inte tar tag i problemen?

  http://www.unt.se/nyheter/uppsala/sa-gar-det-for-uppsalas-elever-4832213.aspx
 • Niklas  - Hyckleri
  Ena dagen kan folk prata sig hesa om ekologiskt, klimathotet, konsumera..
  Sen går man till IKEA och köper kaffemuggar för 5 kronor istället för att köpa muggar på loppis för samma pris.

  Men det ska ju vara fint hemma, då vill vi inte höra om onödig skitkonsumtion.
  Det är bara vid middagen med det nyinköpta köksmöblemanget som vi kan peka finger åt folk som inte köper ekologiska ägg.
 • Tobias
  instämmer till fullo
 • alexander eklund  - båtplats
  shena!

  Jag har en liten båt som jag skulle vilja ha en båt plats till runt sjöhagen. är det någon som vet vart det finns?

  maila gärna på heffa_alex@hotmail.com
 • Ulrika  - Vet någon nåt mer?
  Hej alla !
  Mitt senaste inlägg kom aldrig med tyvärr, men nu undrar jag om någon vet något mer om Röde Orm i dagsläget? Det var ett tag sedan jag fick höra att det skulle bli ert gym, och även att detta var ett välkänt rykte. Men nu verkar det som att det är igång igen och att vi kanske äntligen kan få vår efterlängtade knutpunkt i Björklinge med gym, något trevligt café och förhoppningsvis även loppis!!
  Jag kan verka tjatig men jag tror verkligen på denna unika idé! Så ni som möjligtvis vet mer kan väl återkomma här på "planket" så kan vi hjälpas åt att få igång denna spännande tanke!
  Trevlig sommar, vi ses på allsången! /Ulrika
 • Jossan  - Blir så glad
  : :D
  Jag blir så glad när jag får höra att våra grannar äntligen kan tänka sig att dela soptunnor med oss! Som vi kämpat! Vi har problem att fylla våran och det känns så dumt att sophämtningen sker så ofta då vår bara är halvfull!
  Så tack Göran och Anita för att vi numera får dela soptunnor med er, ni är bäst!
 • Anna  - Isdjupet i Långsjön?
  Hej är det någon som har koll på isdjupet på Långsjön?

  Eller någon som vet om den informationen finns att få någonstans?

  Mvh Anna
 • Kristian Jakobsson  - Info om Allmänhetens åkning i ishallen!
  Eftersom många känner sig rädda att åka skridskor när puckar och klubbor används över hela isen på Allmänhetens åkning så kommer nu en skylt (Gatupratare) kunna ställas ut på isen för att tydliggöra gränsen där puck och klubba inte får användas.

  Detta helt enligt Uppsala kommuns önskemål som är hyresgäst i ishallen på Allmänhetens åkning.

  Skylten kommer att stå till vänster om bortabåset (vid däcken) som visar var det inte är tillåtet att spela med klubba och puck.

  För att sköta detta på ett smidigt sätt kan den första som kommer och vill vara utan puck/klubba ställa ut skylten för att sedan när istiden är slut tar den sista med skylten och ställer tillbaks den vid däcken, det blir då enkelt för ismaskinsföraren

  Kommer det ingen som vill vara utan puck och klubba så blir det så klart klubba och puck på hela isen.

  Skylten kommer att vara på plats nu på lördag den 14/1.
 • Ulrika Nilsson Kon  - Röde orm
  :0
  Är det nån mer än jag som hört det senaste om Röde Orms lokaler???
  Det ryktas om att det ska öppna ett gym där, med möjlighet till träning varje dag.
  Jag har själv många idéer för lokalerna och skulle gärna involveras i detta.
  Kan tänka mig att dra i gång loppisar i lokalen, allt för att få Björklinge på lartan igen :idea: :idea: :idea:
  Nån som vet mer?
  Mvh Ulrika
 • Robert  - Rykten och rykten
  Finns nog ingen byggnad som det ryktas så mycket i Björklinge om som Röde orm. Så det är nog inget annat än rykten den här gången heller.
 • Björlingebo  - Varning för försäljare
  En (påstådd döv) kille, som ser allt annat än "julglad" ut, springer omkring nu i Björklinge och vill sälja julpynt. Han kanske kan vara döv och utan "andra intressen" ... men bäst att hålla lite koll mtp hur mycket stölder som sker vintertid!
 • Lennart Åhrberg  - Liions Club Björklinge
  Vinnare av Lions frågesport 28 aug. Björklingedagen, blev
  Josefine Gadle samt Berit Carlsson.
  Det var flera med alla rätt så det blev utslagsfrågan som avgjorde.
  Det var 153 kulor i sparbössan Josefine gissade på 150 och Berit på 149.
  Ett stort tack till er alla som er tid att titta på vårt bildspel och fyllde i frågeformuläret.Vi hoppas att vi kunde visa lite av det som Lions arbetar med.Är det någon som känner sig manad att veta mer kolla vår hemsida som finns som länk på denna hemsida under föreningar.
  För Lions Club Björklinge Lennart Åhrberg
 • Lennart Åhrberg  - Handsfree
  Upphittat en handsfree vi stora parkeringen vid Björklingebadet, i går 27 juli.
  Återfås mot beskrivning. Kontakta Lennart 0705204295
 • Lennart Åhrberg  - Musik vid Långsjön
  Ett stort TACK till alla besökare vid Musik vid Långsjön den 22 juni och som besökte Lions Club Björklinges tält.Ni gör det möjligt för oss att fortsätta att dela ut och skänka pengar till behövande, lokalt, nationellt och internationellt.Är det så att någon känner på sig att vilja bli en del av oss, besök vår hemsida och läs vad vi i Lions arbetar med.Det finns en länk under föreningar.
  För Lions Björklinge Lennart Åhrberg.
 • Glen  - restauranger
  Är det någon som vet om det ska öppna någon ny restaurang i nån av lokalerna som har stänkt ner sin verksamhet.Skulle vara trevligt med en bra pizzeria/restaurang med rättigheter trevlig personal samt
  kan göra bra mat :)
 • Ingemar Gustavsson  - Musik vid Långsjön
  Hej! Jag har en vision om att anordna allsångskvällar vid Långsjön till sommaren 2016. Facebook-grupp: https://www.facebook.com/groups/musikvidlangsjon/
  Tänk "Allsång på Skansen" eller "Moraeus med flera" så har ni exakt konceptet jag är ute efter. Allsång men även uppträdanden med solister, dansare, parcour akrobatik. Finns det eldslukare och clowner är ni så varmt välkomna. Tanken är att detta ska bli superstort och bli ett årligt återkommande event som lockar folk till Björklinge.
  EFTERLYSES: Jag söker dig som sitter hemma i pojk- eller flickrummet och spelar/sjunger för dig själv och kanske vill ha ett forum där du får synas och höras. Ålder, kön eller etnicitet spelar ingen roll, ju större spridning och blandning desto bättre.
  Söker även band som vill uppträda, allt ifrån barnsånger, till pop, rock och metal-band, gammeltjo, reggae, techno, hip-hop, dubstep och indie. Meningen är att det ska passa så många olika smaker som möjligt och att vi alla ska känna gemenskap och trivas.
  DATUM: 25 maj, 22 juni, 27 juli och 24 augusti. Alla onsdagar.
  Kontakta oss på mejladress: musikvidlangsjon@groups.facebook.com
  – eller ring mig – 0761-869777
  Varmaste hälsningar: Ingemar Gustavsson, Björklinge
 • Ingemar Gustavsson  - Musik vid Långsjön
  Hej! Jag har en vision om att anordna allsångskvällar vid Långsjön till sommaren 2016. Facebook-grupp: https://www.facebook.com/groups/musikvidlangsjon/

  Tänk "Allsång på Skansen" eller "Moraeus med flera" så har ni exakt konceptet jag är ute efter. Allsång men även uppträdanden med solister, dansare, parcour akrobatik. Finns det eldslukare och clowner är ni så varmt välkomna. Tanken är att detta ska bli superstort och bli ett årligt återkommande event som lockar folk till Björklinge.

  EFTERLYSES: Jag söker dig som sitter hemma i pojk- eller flickrummet och spelar/sjunger för dig själv och kanske vill ha ett forum där du får synas och höras. Ålder, kön eller etnicitet spelar ingen roll, ju större spridning och blandning desto bättre.
  Söker även band som vill uppträda, allt ifrån barnsånger, till pop, rock och metal-band, gammeltjo, reggae, techno, hip-hop, dubstep och indie. Meningen är att det ska passa så många olika smaker som möjligt och att vi alla ska känna gemenskap och trivas.

  DATUM: 25 maj, 22 juni, 27 juli och 24 augusti. Alla onsdagar.

  Kontakta oss på mejladress: musikvidlangsjon@groups.facebook.com
  – eller ring mig – 0761-869777

  Varmaste hälsningar: Ingemar Gustavsson, Björklinge
 • Johannes Leffler  - Önskas hyra
  Hej!
  Vi är ett par på 27 respektive 24 år som söker boende.
  Jag, Johannes studerar till fritidsledare och jobbar parallellt på fritidsgård och förskola.
  Min flickvän Ellen har fast tjänst på förskola.
  Vi är lugna, skötsamma, har stabil ekonomi samt är djur- och rökfria.
  Våra intressen är musik, dans och idrott.
  Allt är av intresse!

  Mvh
  Johannes Leffler och Ellen Engblom
  johannes.leffler.ljungkvist@hotmail.com
  076-1471671
 • Undrande  - Dörrfötsäljare
  Är det fler som fått påhälsning av personer som påstår sig vilja hjälpa till att få ned kostnaderna för fiber? Idag påhälsning av en man som ville sälja tavlor. För några dar sen en bil som stod med motorn på länge i villakvarteret, körde runt bland barnen som lekte, åkte sen vidare till nästa villaområde. En vitsilvrig kombi av nåt slag.
 • Familjen i nödsituation!  - Tack till Räddningstjänsten i Björklinge!
  Hej!

  Vi är så tacksamma för att ni ryckte ut morgonen den 9/12 klockan 0320 till vårt hem där en familjemedlem hastigt insjuknat och förlorade medvetandet under samtalet med SOS 112.. Vi känner stor Tacksamhet för eran insats och ert lugn ni gav oss i väntan på ambulansen från Uppsala!
  Han är i nu läget på bättringsvägen för er kännedom..

  Med vänlig hälsning, En tacksam familj i Björklinge!
 • besviken  - boende
  finns det ingen sand kvar i björklinge eller.......
 • Lennart Åhrberg Lions Club Bjö  - Julmarknad 2015
  Tack alla Ni som gjorde vår julmarknad till en fest. Det finns lite bilder på vår hemsida välkomna att titta.
  http://www.e-clubhouse.org/sites/bjorklinge/
 • Lions Club / Bertil Johansson  - Julmarknaden vid Prästgården d. 15 nov. 2015
  Traditionell JULMARKNAD även i år vid muséet / Prästgården i Björklinge. Du som vill vara med och sälja, boka bord genom att ringa Åke 018-367321 el. Bertil 018-374000 Snarast!
  OBS! EJ loppis! End. sådant som hör julmarknaden till.
  Arrangörer LIONS CLUB och Hembygdsföreningen
 • Lennart Åhrberg Lions Club Bjö  - Vinnare av presentkort Björklingedagen 2015 Lions
  1:a Pris Jana Nilsson
  2:a Pris Joachim Tillman
  3:e Pris Berit Carlsson
  Skiljefråga: Hur många kulor i bössan. 153st
 • Catharina  - Viltstängsel eller liknande för inhägnad
  Hej!
  Var hittar jag billigt viltstängsel eller liknande som jag kan använda som inhägnad för mina småhundar på vår tomt?
  Vill göra en inhägnad så d ekan springa fritt och inte ut i trafikerade vägen.
  Alla tips mottages varmt på ställen där man kan hitta nåt till detta.
  Vi är från Stockholm så vi känner ej till butikerna i Uppsala.
  Ha en trevlig dag!
  M.v.h
  Catharina :D
 • Johan  - Hemköp i Björklinge märker inte ut priser
  Igår var jag till Hemköp i Björklinge. Jag hade tittat i Hemköps annonsblad och såg att de hade två stora sillburkar för 25 kr och potatissallad för bara 5 kronor.

  När jag kommer dit så har de inte märkt ut vilken sill som kostar 25 kr för två burkar och de hade inte heller märkt ut vilken av potatissalladerna som kostar 5 kronor så jag frågar. Självklart så var den billiga sillen slut. När jag frågar om potatissalladen så säger butiksbiträdet "Vi märker inte ut extrapriserna för då är varorna slut när någon som ha koll på priserna kommer och vill ha varan.".

  Jag tycker det är fruktansvärt dåligt av dom att inte märka ut de priser som Hemköp anger att dom ska ha. Jag tycker att de då kan gå ur Hemköp-kedjan.

  De största förlorarna på det här är de fattiga pensionärerna som inte äger en bil eller är pigga nog att göra som alla andra, köra in till Uppsala för att storhandla. Det är verkligen illa.
 • Daniel  - Röde Orm
  Hej
  Någon som vet vem som är nuvarande ägare till röde orm?
 • Leif  - Säger det mesta..
  http://www.varnamonyheter.se/artikel/125248/brev-om-tiggare-vacker-reaktioner
 • Leif  - Tiggare vid Hemköp
  Har noterat att Storvreta har blivit av med sin tiggare. Troligtvis var det inte tillräckligt med inkomster där. Är Björklingebor mer lättlurade?
 • anonym
  Ingen ska komma och säga vad jag ska göra med mina egna pengar. Det bestämmer jag själv.
  Det hedrar Björklingeborna om de visar generositet.
  Läs i Unt den 5 mars om "Sanningen som vi blundar för !
 • Heidi  - Ålder
  Hur gammal måste man vara för att få hyra en lokal? Te.x bygdegården? :D
 • Admin  - Hyra
  Ring och fråga. Nr finner du under övrigt i servicemenyn till vänster :D
 • MD  - Björklingebacken
  Är den igång?
  Var finns mer info, det var gammalt på www.friluftsframjandet.se/bjorklinge/33
 • Admin
  Hej! Vi söker info om detta och återkommer så fort vi får fram något. Hälsningar Admin
 • Agda 81  - Klämtande klockor nattetid
  Hej!

  Är det någon som vet varför kyrkklockan ringde natten mot 15 januari. Den ringde från 24:00 till 00:50, i 50 minuter alltså. Det var svårt att sova eftersom jag först trodde att, ve och fasa, kungen dött, möjligen sladdat av med bilen som han brukar, eller att vi invanderats av Putin, men jag har inte hittat något i tidningarna. Kanske var det fel på timern till klockstapeln? En något överförfriskad kyrkvaktmästare eller präst? En gata som vunnit på postkod-lotteriet? Någon som vet?
 • Robert
  Någon form av elfel/kortslutning var det.
 • Palle  - röde orm
  Hej

  Någon som vet mera om röde orm är sålt. Ryktet säger att Bert Karlsson köpt det. Asylboende nästa?
 • Pernilla  - Cykelefterlysning
  Då har det hänt I G E N !!

  Vi har blivit av med en cykel vid Sätuna Herrgård någongång mellan fredag-söndag! Det är en blå X-Dirt 26 tum från Biltema!!

  Sonen är jätteledsen så det vore kalas om vi kunde få tillbaka den! Hittelön utlovas till den som tipsar så den kommer tillrätta!

  //Pernilla
 • Lennart Åhrberg  - Lions Club Björklinge Redovisning av Lotterier Jul
  Så här utföll vinsterna på våra två lotterier.

  Skinklotteriet Fågelbordslotteriet

  1 Birgitta Kling 1 Birgitta Kling

  2 Stig Danielsson 2 Gunilla Marx

  3 Gulli Husevik 3 Gunilla Marx
 • Lennart Åhrberg  - Lions Club Björklinge
  Ett stort tack till alla knallar och besökare vid vår julmarknad, utan Er ingen julmarknad!
 • Lisbeth Snitting  - Ledset barnbarn o ledsen farmor
  Tappad Dinosaurieflaska !!!

  För ca en månad sedan var jag o mitt barnbarn på lekplatsen, som finns utanför Tandkliniken i Björklinge.
  Efteråt var vi och år glass vid Hemköp.
  Mitt barnbarn hade med sig en flaska av märket SIGG.
  På flaskan finns ett dinosaurieskelett. Korken som sitter fast i flaskan är liksom skelettet självlysande i mörker.
  När vi kom hem igen märkte vi att flaskan var borta! Jag åkte genast för att leta men det var förgäves!
  Den fanns inte kvar!!
  Hoppas det finns någon som vet var den finns.
  jag vill inte tro att det " härjar" tjuvar i orten!!
  Kontakt:
  LIsbeth Snitting
  0705268377
  Skicka ett email
  Tillbaka
 • ramsjöbacke  - Vargar i byn???
  Halloj

  Var ute och gick kvällspromenaden med mina hundar ikväll, och hörde då ett jä**a liv i skogen vid gamla sågen. det ylades gnydde och skälldes. jag och grannen var ut och eftersökte men såg inget, förutom andra som var ute och lyste bortåt bilskroten. Är det någon annan som sett vad det kan ha varit. kan Sala branden ha drivit djur åt vårat håll? Hur som Hellst så var det inte hundar som bråkade i mörka skogen. god Natt
 • jennkajen  - fru
  :( Ursäkta mej men är det omöjligt för en uppsala bo att bli accepterad i björklinge. På gatan där jag bor är det rena rama mobbningen än de ena och än de andra. Jag har då aldrig mött så många människor som inte har nått eget liv utan måste lägga sig i andras. Är det svenska avundsjukan eller... :0
 • Anonym Ungdom  - Vad är bäst?
  Är det inte bättre att eporna eller a-traktorer som det faktiskt heter nu för tiden är olagliga och man kör kanske 50 än att ligga och blockera trafiken med en rusande motor i 30km/h? Bättre för miljön också
 • Mårten
  NÄÄÄÄ!!! Dessutom är det som du skriver, olagligt. Om du nu är så miljömedveten så skrota bilarna i stället och köp EU moppe. Dom är både miljövänligare och får köras i 50.
 • Micke
  Gå dit med dina hundar igen dom borde reagera kraftigt om dom känner lukten av varg inne i skogen. Reagerade dom inte i går kväll när ni gick förbi?
 • Kalle  - Varg lukt
  Fel Micke..

  Vargen utsöndrar inget mer lukt när den går förbi mot vad en vanlig hund gör. Skillnad är om den sätter revir, och det tror jag ej att den gör här. Kan ha varit en varg, då dom stryker runt i skogarna i jumkil och Vänge.
 • johanna ewert  - succe
  hej! jag var och firade midsommar på björkis iår typ 7 året irad..måste säga att jag och mina kompisar hade väldigt roligt.det var bra arangerad av iron tycker jag,dom som hade hand om dansbanan gjorde ett fantastiskt jobb måste jag säga(vet inte vilken resturang det var)men dom var grymma,stort utbud i baren ölen tog inte slut!!!!!!!!!sedan så kunde man betala med kort stort plus..hoppas att samma personer kommer tillbaka nästa år,för då kommer vi tillbaks..
 • Johan  - Björklinge energi dyra
  Hej! Jag eldar med pellets under vinterhalvåret och avslutade pelletseldningen precis. Sista veckorna så hade jag cirkulationspumpen avslagen och värmde bara varmvatten. Det har blivit väldigt ljust och den enda energin jag använder är till husets fyra datorer och TVn. När jag sedan tittar på elräkningen så ser jag att Björklinge energi tar mer betalt per månad än mitt elbolag. Självklart så är det den fasta kostnaden som då ligger närmare 300 kr. Är det meningen att det ska vara så dyrt? Nästan 4000 kr för el. När jag flyttade in i huset för 10 år sedan så pratade man om hushållsel för 5000 kr/år. Inflationen har stort sett varit negativ sedan dess men ändå så ska Björklinge energi ha nästan 4000 kr för att leda fram den! Är det inte vi som bor här som äger Björklinge energi. Jag föreslår att vi sparkar styrelsen och ledningen för de är helt klart korrupta och har suttit där alltför länge och blivit alltför bekväma. Vem är med på det??
 • Mårten
  Det heter väl Upplands energi numera. När jag band min el där för 2 år sen så var dom 4:e eller 5:e billigaste allternativet när jag kollade på dom olika prisjämförelse siterna på nätet. tror det skilde ca 200 kr/år mellan dom och det billigaste allternativet.
 • Anonym  - besiktningsman/firma
  Jag undrar om nån kan tipsa om en bra besiktningsman/besiktningfirma vid köp av hus.
 • Anonym  - Trogen (?) kund i Hemköp
  P4-"musiken" i Hemköp efterfrågas inte av oss kunder. Stäng av, eller så slutar vi handla hos er och gör våra inköp i stan istället. Den som absolut måste ha ljudslummen i örat rekommenderas hörlurar.
 • Erik  - Vilka oss/vi?
  Jag har då inga problem med lite radioskval när jag handlar där så åk in till stan du "anonym"
 • Anonym  - Erik som gillar skvalmusik
  Och om du inte gillar att andra har åsikter tycker jag du ska sluta läsa klotterplanket så slipper du komma med vulgärargument.
 • Erin  - Söker boende björklingetrakten
  Hej!

  Jag är en tvåbarnsmamma som söker hus att hyra el liknande i björklinge trakten.
  Anledningen är att skolan barnen går i kommer tvinga de som börjar sexan att byta skola till hösten.
  Jag bor redan långt bort från barnen och skulle bli så glad om det gick att hitta ett boende närmare,då kan sonen välja björkvallsskolan och vi behöver inte resa ihjäl oss längre vilket börjar tära på barnen.
  Så snälla vet ni någon som hyr ut tar jag tacksamt emot tips! :D
 • Roger  - Stadsnät i Björklinge
  Glöm inte bort att anmäla ert intresse för ett öppet fibernät i Björklinge. www.fiberanslutning.nu
 • Undrande
  Jäklar så mycket gnällande människor det bor i Björklinge :( :(
 • Erik  - Zzzzzzz
  Å med dig blev det en till :sleep:
 • Anonym
  Låt dom gnälla, som mår bra av det... Varför störa sig??
 • MD  - Snart olycka?
  Vad är det för loosers som åker omkring i gamla Volvokombis och sladdar o gasar på Ramsjövägen? Ikväll fre 6 dec så har dom hållt på ett par timmar ... inte bara att det är störande, snart har väl någon blivit överkörd! :angry:
 • Karin
  Ja det är bara en tidsfråga nu innan någon tar lagen i egna händer när polisen inte gör något åt vansinnet. :angry-red:
 • Johan  - Filma dom....
  Det har pågått hela helgen dag/kväll som natt. Mitt inne i områdena, ramsjövägen och gamla E4:an mitt bland folk som är ute och promenerar med barnvagnar eller hundar. Har själv ringt polisen 2 gånger under helgen utan resultat. Så nu är det krig alla har mobiler filma motorhuliganerna och se till och få med regnr och ännu bättre om du kan fånga den som kör på bild också och maila polisen. Eller varför inte lägga ut på youtube också så kan föräldrarna få se vad deras små gullegrisar håller på med.
 • Anders  - Motionsspåret
  Är det någon som vet vem som fixar ljuset i motionsspåret Björklinge
 • Micke
  Det är kommunen som ansvarar för det.
 • Anonym
  Stor svart katt med blyertsgrå tassar hittades påkörd längs gamla E4:an norr om Björklinge söndagen den 6/10. Efter förfrågningar hos närbelägna bostäder kom det fram att den även låg där på lördagen. Katten saknade märkning och efter rådfrågning hos veterinär har den nu begravts.
 • Ewa Bertilsson  - Mobil
  Min mamma hittade en mobil idag i Snugga-området. En Sony Ericsson W995. Är det någon som tappat en sådan, hör av er till mej o beskriv den. 072-7221969.
 • Karin  - Brunnen gödsel
  Fin brunnen hästgödsel av halm finnes för dej som vill hämta på en släpkärra eller ta i säckar. ring 0707 776861 om du är intresserad. Väldigt bra för dej som odlar. Strax utanför Björklinge.

  Admin: Karin sätt in detta som en annons på Köp och sälj.
 • Carro  - Crossnature
  Hej!
  Finns det någon som kör Crossnature i Björklinge
  eller som vill starta upp en grupp? Jag är intresserad av att vara med isåfall.
 • Marcus  - Båtplats
  Hej!
  Finns det ingenstans det går att hyra en båtplats i Långsjön? Finns ju massa privata bryggor där det står tomma platser, är det inte bättre att de kommer till användning?
 • nathalie  - angående röde orm
  Är det sålt eller ska det bara stå där helt tomt? :0 börjar bli lite tröttsamt att ae viserligen bara vott här lite över ett år men det e så tråkigt att se att det inte används.
 • Genomresande  - Bränsle
  Vilken tur att DIN X har fått diesel nu för jag höll ju på att få soppa torsk. Tack Björklinge för att ni rädda min dag. Puss och kram
 • ronnie  - hjälp med hästar
  hejsan söker någon som vill hjälpa till med ridträning för travare.
  Ring 072-3275597
 • Anonym  - Ridträning
  Hej! Jag undrar vart hästen/höstarna finns? //Helena
 • ronnie
  hej ursäkta det tog tid, närlinge gård ring gärna för mer info
 • Ulla  - Ocker!!!
  Tidigare i veckan var jag in på Hemköp och hade uppenbarligen alldeles för bråttom att handla. I dag plockade jag nämligen fram köttfärsen (från Lövsta kött) och upptäcker att den kostade 92 kr/kg!!! Å så undrar bönderna varför man inte köper närproducerat....
 • Fredde  - Hemköp - Björklinge är ocker
  Inte bara köttet som har ockerpriser! Hela hemköp har börjat spåra ur här hemma. Jag handlar allt mer sällan här hemma pga deras omotiverade höjningar.
 • Erik
  För att inte tala om entrecoten som är obetydligt tjockare än en lövbiff. Å isbergssalladen som 7 av 10 gånger är så dålig så den bara är att kasta. Nä nu har Hemköp blivit så dyrt så det lönar sig att åka till stan och hadla även om man bra ska ha några enstaka grejer. Synd tycker jag nu när dom fått så fint i butiken, frågan är om jag som kund ska betala det.
 • Anonym
  Det är tråkigt om kunderna flyr Hemköp för butiken behövs verkligen! Personalen är också trevlig. Radio Upplands torftiga musik i högtalarna har vi dock aldrig bett om.
 • Realist  - Hemköp är bra
  Vad tror ni att en djur kostar att föda upp? Jag anser kött måste kosta om det är kvalitet. Det billiga köttet som kommer från trånga djurfabriker i andra länder med djuren fulla med antibiotika och uselt djurskydd . Är det bra?
  Handlar vi inte på Hemköp så blir det som i Vattholma och Skyttorp med nedlagda butiker.
 • Ulla  - @realist
  Absolut betalar jag lite extra för lokalproducerat. Men kvalliten på köttfärsen från Lövsta kött är lika bra på t.ex. Ica Maxi men för halva priset. 92 kr/kg för köttfärsen är ocker!!! oavsett vart den säljs. Nu finns det dessutom ytterligare en anledning att åka till stan, nämligen den ständigt fulla parkeringen utanför Hemköp trots att det bara är 4-5 kunder i butiken. Så ja jag håller med fortsätter det så här så går det som för Skyttorp och Vattholma.
 • Matte  - Ni som inte redan bytt ut era båtmotorer i Långsjö
  Byt båtmotor eller tanka alkylatbensin för miljöns skull
  Cirka 200 000 gamla tvåtaktsmotorer används för att driva våra småbåtar. Problemet med de gamla motorerna är att de förbränner bensinen dåligt. Mellan 20 och 30 procent av bensinen i din tank går rakt genom motorn och ut i vattnet.
  Väljer du att behålla din gamla motor så bör du tanka den med alkylatbensin. Det är en av de renaste petroleumprodukterna som går att ta fram. Alkylatbensin innehåller inte ämnen som bensen och aromater och du minskar utsläppen av de mest skadliga ämnena med 80-90 procent.

  Alkylatbensin kan också med fördel användas till gräsklippare, trimmers, snöslungor med mera. De som jobbar proffesionellt med sådana maskiner använder sedan länge akrylatbensin. Till din båtmotor ska du använda alkylatbensin blandat med en särskild miljöanpassad utombordarolja, vilken är mindre giftig och dessutom biologiskt nedbrytbar. Idag finns det också miljöanpassade oljor till alla typer av motorer.
 • Mike  - Båtmotorer
  Hej alla båtmotorer, nu finns det faktist gasoldrivna motorer upp till tolv hkr riktigt miljövänligt
 • Ann-Mari  - Upphittad kasse Björklingebadet 13/7-13
  Innehåller bl a hundmat, -attiraljer, träningsskor, tunn jacka etc. Bäst att ringa mig, 018-400 636.
 • Anonym
  Bra rutet Matte!
 • Matte
  Tackar men man blir uppriktigt ledsen av att se vad som händer i sjön.
 • Matte  - Var rädda om Långsjön
  Varför ska det vara så svårt att visa hänsyn för Långsjön?
  Enkelt följ reglerna som länsstyrelsen hänvisar till.
  Långsjön har ett riktigt fint vatten samt ett rikt djurliv som behöver all respekt från oss som besöker sjön.
  Ni undrar varför ni inte får åka vattenskidor/wakeboards samt vattenskoter/jetskis i fiskarnas och fåglarnas vardagsrum. Varför kan det vara så tror ni?
  Kan det vara stressande för djuren att ha ett evigt surr från motorer samt olika farkoster som far runt ovanför huvudet på fiskarna samt alla fåglar som får dyka undan i ren förskräckelse.
  Men ok, vi kan väl börja passera med våra bilar över din tomt dagligen för det stör väl inte dig så mycket. Och om nu gräsmattan blir förstörd så är väl inte det hela världen för den repar sig nog.
  Hoppas du förstår jämförelsen och inser att djurlivet i Långsjön inte kan föra sin egen talan.
  Om naturen bjuder in oss i dess vackra vardagsrum så är väl det minsta vi kan göra att visa respekt för dess vatten, växt och djurliv.

  Med vänlig hälsning,
  Matte
 • Matte
  Hej

  Enligt sjötrafikföreskrift nr 16 i Länsstyrelsens i Uppsala län föreskrifter om sjötrafik gäller 7 knop i hela Långsjön.
  Användande av vattenskoter är inte tillåtet i Långsjön (endast utpekade farleder samt två angivna områden i Östhammars kommuns kustvatten är upplåtna för vattenskoteranvändning).
  Vad gäller efterlevnaden av sjötrafikföreskrifter hänvisas till polismyndigheten som är ansvariga för ordningshållningen. Uppsala kommun är ansvariga skylthållare vad gäller hastighetsföreskriften.


  Med vänlig hälsning

  Erika Rydgren
  Länsjurist
  Handläggare förvaltningsärenden
  Länsstyrelsen Uppsala län

  Telefon: 010-22 33 337
  E-post: erika.rydgren@lansstyrelsen.se

  Postadress: 751 86 Uppsala
  Besöksadress: Hamnesplanaden 3

  Webb: www.lansstyrelsen.se/uppsala
 • Anonym
  Hej. Varför får man inte åka fortare än 7 knop i långsjön? Tänkte på om man höll sig i mitten av sjön och åkte lite wakeboard och ring!
 • Boende vid långsjön  - Vattenscootrarna på sjön
  Finns det inget sätt att stoppa de som kör vattenscooter som tokar på sjön hela kvällarna! De är ju olidligt att behöva störas av de varje sen kväll! Kommet att kontakta polis om det fortsätter!!!!
 • Matte
  Du har helt rätt så det är bara att stå på dig.
 • Boende vid långsjön
  Tack Mats för info från länsstyrelsen. Ska kolla vidare om kommunen satt upp skyltar ang. Vattenscooter. Ikväll var de ute på sjön igen. Ringer polis nästa gång!
 • Anonym  - båtplats i långsjön?
  finns det möjligtvis båtplats vid långsjön, rätt ner vid edwards kök typ?
  Vem ska man kontakta?

  Thomas
 • Therese  - Katt i träd
  Om någon letar efter sin katt...

  Tänkte bara tala om att det sitter en svart-vit katt (har bl.a. svarta fläckar vid nosen som ser lite speciellt ut) ganska högt upp i ett träd bakom Björklinge skola precis vid gångvägen/parkeringen.
 • Anonym  - Åldersgräns för discot
  Hej, är det någon åldersgräns på discot i ishallen? Hur länge håller det på?
  Evis
 • Anonym
  Hej

  Diskot är från 15 år och uppåt utan målsmans sällskap. Diskot stänger 02.00.
  Välkommen//Pernilla midsommaransvarig SK Iron

Annonser

Senaste kommentarerna

 • Emma Eriksson said More
  Ett häng mitt i centrum för ALLA åldrar. Konstateljé/skaparverkstad med tillgång till m...
 • Veronica said More
  Då det är en så stor lokal så får det plats med både gym, restaurang med Kina mat och s...
 • Andreas said More
  Hej!

  Jag ska snart flytta till Björklingeområdet, Södra Långåsvägen, är de...
 • Anders Fällås said More
  Det är löjligt få pendlarparkeringar i Björklinge. Har i vinter inte kunnat hitta parke...

Björklinges nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Väder

klart.se