Allt om Björklinge och lite till. Nyheter, Företag på orten, Föreningar, Sjukvård, Skola, Barn och Ungdom, Sport och Fritid...

 

fb21px topborder2 twt21px topborder2 

Inget öppet hus på brandstationen!!!

Brandkåren

Det blir inget öppethus i år på brandstationen som det felaktigt nämnts i annonsbladet. Orsaken är, får man förmoda, besparingar inom räddningstjänsten på landsbygden.

En debatt om detta pågår på Uppsalatidningen, länk >>

 

Kommentarer (7)
+/- Skriv en kommentar
Personuppgifter:
Kommentar:
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(
:sleep::););)):0
Säkerhet
Skriv in CAPTCHA koden.
 • Admin  - @Gunilla
  Dom senaste åren har Friluftsfrämjandet haft sitt evenemang samtidigt som Brandkåren haft öppet hus, allt för att dra så mycket folk som möjligt. Så när man i år ringde brandförsvaret i stan för att ta reda på vilket datum man skulle ha öppet hus så fick man besked om att det skulle vara den 14/9 som avslut på brandskyddsveckan. Men efter det beskedet har ledningen för Uppsala brandförsvaret beslutat att inte ha något öppet hus på deltidsstationerna utan endast på heltidsstationerna i Uppsala, Östhammar och Tierp. Alltså inte Friluftsfrämjandets fel att det blev så här.
 • Gunilla  - Stor besvikelse!
  Missade tyvärr denna information och hade bjudit hit barn och barbarn från Enköping och Strängnäs enbart för detta evenemang. Gissa besvikelsen hos barnbarnen när vi kommer dit och upptäcker att det var stängt och vi var inte ensamma om den besvikelsen :angry-red: Hur kan Friluftsfrämjandet gå ut med sån information i annonsbladet när det inte stämmer?
 • Eva  - Nya idrottsarenor har vi råd med?
  VARFÖR!? Hur mycket man spar kan man ju undra. Först var det sjukvårdslarmen och nu är det öppet hus, den absolut bästa dagen att informera allmänheten om verksamhet och värva nya medarbetare. Har också hört att man på många stationer nu inte längre tar emot studiebesök från förskolor och skolor längre för att brandmännen tröttnat på snålandet och indragningarna dom får nämligen inte ens betalt för det fast dom tar ledigt från sina ordinarie arbeten, ingår det inte i brandförsvarets uppgift att även arbeta förebyggande, tydligen INTE på landsbygden. En deltidsbrandman ska hålla samma fysiska krav som heltidsanställda trots det så får dom ingen ersättning för träningskläder/skor/kort Ingen bra reklam för Uppsala brandförsvar. Man förstår ju att dom har problem med att få tag på folk som vill jobba åt dom när jobbet som deltidsbrandman mer och mer verkar gå mot en idiell verksamhet där landsbygdsborna ska ställa upp gratis. Kanske vi ska ta och lägga ner samtliga stationer på landsbygden och låta skiten brinna ner i stället. Nu har sparivern definitivt gått för långt. Landsbyggdspartiet får helt klart min röst i nästa val.
 • Kalle  - Förjävligt
  Rösta på partiet som värnar om brandkåren och folket på landsbygden nästa år.
 • Janne
  Du menar www.landsbygdspartiet.se/uppsala/ :D
 • Kalle
  Sverigedemokraterna och Lpo.
 • @Janne  - @Kalle
  SD känns knappast som ett bra val i detta samanhang... Där handlar det bara om röstfiske för att få fram andra budskap.

Annonser

Senaste kommentarerna

 • Emma Eriksson said More
  Ett häng mitt i centrum för ALLA åldrar. Konstateljé/skaparverkstad med tillgång till m...
 • Veronica said More
  Då det är en så stor lokal så får det plats med både gym, restaurang med Kina mat och s...
 • Andreas said More
  Hej!

  Jag ska snart flytta till Björklingeområdet, Södra Långåsvägen, är de...
 • Anders Fällås said More
  Det är löjligt få pendlarparkeringar i Björklinge. Har i vinter inte kunnat hitta parke...

Björklinges nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Väder

klart.se