Allt om Björklinge och lite till. Nyheter, Företag på orten, Föreningar, Sjukvård, Skola, Barn och Ungdom, Sport och Fritid...

 

fb21px topborder2 twt21px topborder2 

Rädda larma släck!!!

Snart är det första advent! Har du bytt batterier i brandvarnarna?
Har du rätt utrustning i hemmet? En 6 kg pulversläckare, brandfilt och 2 brandvarnare får du för runt 1000 kr på dom flesta varuhus som Coop, Maxi, Bauhaus m.fl.
 
Det här ska du tänka på när du köper en pulversläckare. Att den är CE-märkt och typgodkänd enligt SS EN3 det står på flaskan. Det som rekommenderas till hemmet är 6 kg pulversläckare som klarar bränder i fasta material (A), vätskor (B) och gas (C). Bakom rekommendationen står bland andra Räddningsverket, Konsumentverket och Försäkringsförbundet. Här kan du läsa mer om vad du bör tänka på. Smartson.se och Råd och rön

Så här stark är du med en 6 kg´s pulversläckare. Håll låg ställning, töm släckaren stäng dörren och invänta räddningstjänsten.
 

Köp ALDRIG av oseriösa dörrförsäljare som dom senaste åren besökt Björklinge och försökt sälja brandskyddsprodukter till ockerpriser, ofta runt 5000-9000 kr är inget ovanligt. Med hemmagjorda legitimationer och lögnaktiga påståenden om att dom sammarbetar eller tom kommer från Uppsala brandförsvar. Råkar du ut för dessa ockrare så ta gärna reda på vilket företag dom kommer ifrån, begär legitimation, namn, telnr och regnr på bilar och tipsa polisen. Och, maila även oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Kommentarer (0)
+/- Skriv en kommentar
Personuppgifter:
Kommentar:
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(
:sleep::););)):0
Säkerhet
Skriv in CAPTCHA koden.

Annonser

Senaste kommentarerna

 • Emma Eriksson said More
  Ett häng mitt i centrum för ALLA åldrar. Konstateljé/skaparverkstad med tillgång till m...
 • Veronica said More
  Då det är en så stor lokal så får det plats med både gym, restaurang med Kina mat och s...
 • Andreas said More
  Hej!

  Jag ska snart flytta till Björklingeområdet, Södra Långåsvägen, är de...
 • Anders Fällås said More
  Det är löjligt få pendlarparkeringar i Björklinge. Har i vinter inte kunnat hitta parke...

Björklinges nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Väder

klart.se