Allt om Björklinge och lite till. Nyheter, Företag på orten, Föreningar, Sjukvård, Skola, Barn och Ungdom, Sport och Fritid...

 

fb21px topborder2 twt21px topborder2 

Uppsalahem river i Björklinge

spelmvagFoto: Uppsalahem

Uppsalahem river samtliga fastigheter på spelmansvägen (bakom biblioteket) Det är fastigheterna på Spelmansvägen 3A-G och 5A-T och 23 hushåll berörs. Under hösten 2015 planerar Uppsalahem att riva samtliga lägenheter på spelmansvägen i Björklinge. Under hösten 2014 gjordes en analys av underhållsbehovet och man upptäckte att markfukt tränger genom grunden och orsakar fuktskador.

Under vintern 2014 har man även tagit prover på inomhusmiljön som visar att det finns avvikelser i luften som beror på mikrobiella skador och/eller kemiska skador i fastigheterna. Dessa kan i förlängningen ge upphov till risk för ohälsa. Även i Bälinge kommer fastigheterna på Klockarbolsvägen 2-8 att rivas och 21 hushåll berörs. - Vi har redan påbörjat arbetet med att erbjuda våra kunder nya bostäder.

Att behöva flytta från sitt hem är svårt för många, men vi är övertygade om att det är den bästa lösningen i förlängningen, menar Mikael Rådegård, vd Uppsalahem. I dagsläget finns inga beslut om hur marken kommer att användas i framtiden.

Kommentarer (4)
+/- Skriv en kommentar
Personuppgifter:
Kommentar:
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(
:sleep::););)):0
Säkerhet
Skriv in CAPTCHA koden.
 • Anonyma Jag  - Spelmansvägen
  Om det är så illa på Spelmansvägen, hur illa är det inne på Björklingegården?
  Folk blir sjuka där också. Eller sämre i luftvägarna i alla fall. Kanske läge att kolla där också. Det ligger ju nära till hands. :0 :no-comments:
 • Kalle Kanin  - Bygg billigt!
  Det blir säkert ett till dyrbygge där ingen normal människa har råd att bo... därför kommer de bostäderna säkert att hyras ut till de som har det sämst, ungdomar o pensionärer så som de gjort i Rosendal där en 1a på 30 kvm kostar mer än en 3a härute just nu... 5763 kr/mån el Luthagen 1a på 34 kvm 6249 kr/mån :(
 • Britt Kardell  - Uppsalahems tomt bakom biblioteket i Björklinge
  Här är ett mycket passande område att bygga senior/pensionärsbostäder på i Björklinge. Området är centralt beläget och i nära anslutning till Björklingegården.
 • Robert  - Bygg nytt
  Det är väl ett utmärkt tillfälle att bygga nytt 2-3 våningshus typ prästgårdshöjden 2-3 r&k rykande åtgång med tanke på hur lång kötid det är här ute för en lägenhet, framförallt för traktens ungdomar.

Annonser

Senaste kommentarerna

 • Emma Eriksson said More
  Ett häng mitt i centrum för ALLA åldrar. Konstateljé/skaparverkstad med tillgång till m...
 • Veronica said More
  Då det är en så stor lokal så får det plats med både gym, restaurang med Kina mat och s...
 • Andreas said More
  Hej!

  Jag ska snart flytta till Björklingeområdet, Södra Långåsvägen, är de...
 • Anders Fällås said More
  Det är löjligt få pendlarparkeringar i Björklinge. Har i vinter inte kunnat hitta parke...

Björklinges nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Väder

klart.se