Allt om Björklinge och lite till. Nyheter, Företag på orten, Föreningar, Sjukvård, Skola, Barn och Ungdom, Sport och Fritid...

 

fb21px topborder2 twt21px topborder2 

Övrigt

112.se

112. Det är telefonnumret du ska ringa vid akuta nödsituationer. Med ett enda samtal når du alla samhällets hjälpresurser och får professionell hjälp av våra SOS-operatörer.

Tveksam? Det är inte alltid lätt att veta när man ska ringa. Vi säger att 112 bara ska användas vid akuta nödsituationer. Men vad är en akut nödsituation? Vad händer när jag ringer? Hur kan jag förbereda mig? Vart ska jag ringa om det inte är akut? Om detta och mycket annat vill vi informera om så att vi tillsammans kan bli ännu bättre på att rädda liv och egendom.

Besök 112.se >>  

Båt och fiske i Långsjön

Fiskebeståndet i Långsjön består i huvudsak av Gädda, abborre och mört och det har gjorts försök med att plantera in regnbåge och röding så har man tur kanske det finns någon kvar. Fiskekort krävs för att få fiska i norra delen av sjön på det som är Sätunas vatten, i övriga delen av sjön krävs inget kort. Information om var gränsen går kan fås på Sätunagård där även fiskekortet kan köpas. Fiska gör man bäst från båt men det finns tyvärr inga att hyra vad vi vet, men varför inte pröva att efterlysa det här på www.bjorklinge.nu ´s annonstorg.

Läs mer: Båt och fiske i Långsjön

Björklinge-Viksta jaktvårdskrets

Kurser i ex. viltspårning och eftersök. Här finns kontaktuppgifter för dig som vill komma i kontakt med utbildare samt kontaktperson vid viltolyckor.

Besök deras hemsida

Björklingebadet och Björklinge Camping

badet_bjorkline_002_w

Björklingebadet har gräsytor att sola på, bryggor, lekplats, grillplats, omklädningsrum med dusch och WC. Camping, kiosk och servering. Rullstolsanpassat, handikapptoalett och handikapp parkering.

Om man kommer från Uppsala. Tag höger i rondellen i Björklinge mot Vattholma (väg 700) efter 1 km sväng vänster (Sandbrovägen) så kommer man till badet. Kommer man norr i från så svänger man vänster i rondellen mot Vattholma. Det är skyltat med bad och camping från båda hållen på E4:an så du kan inte missa det

Läs mer: Björklingebadet och Björklinge Camping

Grannsamverkan

grannsamverkanGrannsamverkan startade på 1970-talet i Seattle, USA. Bakgrunden var att ett bostadsområdedrabbats av en inbrottsvåg som polisen med traditionella metoder inte kunde komma tillrätta med. Grannsamverkan har idag spritt sig över en stor del av världen.

Läs mer: Grannsamverkan

Livsmedel och Djurhälsa

Länsstyrelsen har det övergripande ansvaret för livsmedels hanteringen och djurskyddet i länet. Länsveterinären fungerar som expert i frågor som berör djurskydd. Länsveterinären handhar också frågor som berör omhändertagande av djur samt djurförbud.
Mer information på Länstyrelsens hemsida

Lokaler att Hyra

Behöver du hyra en lokal i Björklinge för något evenemang?

Björkvallens Dansbana: Behöver du en dansbana så kontaktar du Alf Gustavsson på telefon nr: 018 - 370502

Furuliden Södra långåsvägen 10: Vill du hyra vår lokal för dop, fest, barnkalas, konferens eller kanske en kurs? Kontakta Bo och Irma Hübinette, telefon 018-370951. Vill du se om lokalen är bokad så klicka här, bokningar

Forsby Bygdegård: Det finns plats att duka för ca: 80 personer.
Bygdegården har ett större och ett mindre rum samt kök
Köket är utrustat med spis, kylskåp och snabbdiskande diskmaskin.

Pris för att hyra bygdegården: 600 kr, kaffeporslin ingår.
Matporslin inklusive glas: 5 kr per kuvert.

Städar gör man själv och det bör vara färdigt till klockan 12 dagen efter.

Det är även möjligt att hyra för för kurser, föreningssammanträden eller andra aktiviteter. Kontakta oss för priser för detta.

Kontaktperson för uthyrning är Susanne Johansson tel: 070-3281429, 018-375255
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Har du tips om fler lokaler man kan hyra så maila oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Polisen Uppsala

polisloggaVid larm – ring 112

 
 
Polisens nya nationella telefonnummer underlättar för dig som vill få kontakt med Polisen. Det nya numret 114 14 ska användas för icke akuta ärenden till Polisen Det kan röra sig om till exempel:
 
 • Anmälan av brott
 • Tips kring brott
 • Upplysningar om passfrågor, trafikfrågor, migrationsfrågor och tillståndsfrågor.

Från utlandet ringer du +46 77 114 14 00.

Besök Uppsalapolisens hemsida

Skuttunge och Björklinge missionsförsamlingar

Skuttunge och Björklinge missionsförsamlingars hemsida

Besök sidan här >>

SOS Alarm

Allvarliga nödsituationer är en del av livet. Det kan handla om akuta sjukdomstillstånd, rån, inbrott eller eldsvåda. Det kan också vara olyckshändelser, någon som har kört av vägen, gått på grund med båten eller ett flygplan som har störtat. Det händer, och det är ur den verkligheten som SOS Alarm har sin mission: Att arbeta för ett tryggare samhälle.

Besök sosalarm.se >> 

Läs mer: SOS Alarm

Tryggare Uppsala Län

Här finner du som utsatts för brott information om vart du kan vända dig för att få hjälp, stöd och skydd. Här finns också information om olika åtgärder som kan vidtas för att förebygga brott. Du kan även hitta information om hur brottsligheten ser ut i Uppsala län och vad som görs för att komma tillrätta med detta.   www.tryggareuppsalalan.se/

Läs mer: Tryggare Uppsala Län

Upplands lokaltrafik

ul_logotypeUpplands Lokaltrafik är huvudman för kollektivtrafiken i Uppsala län. Deras uppgift är att samordna tidtabeller och priser samt att upphandla trafiktjänster av fristående trafikföretag. UL ska också informera om och marknadsföra trafiken.

 

Besök UL's hemsida

Uppsala Kommun

Här hittar du information om det mesta som gäller för kommunen.

 

Besök Uppsala kommuns hemsida

Uppsalahem

Uppsalahem är Uppsalas största bostadsföretag. Dom äger och förvaltar ca 12 500 hyreslägenheter i Uppsala med omnejd. Uppsalahem har lägenheter i Björklinge.

 

Besök Uppsalahems hemsida

Annonser

Senaste kommentarerna

 • Emma Eriksson said More
  Ett häng mitt i centrum för ALLA åldrar. Konstateljé/skaparverkstad med tillgång till m...
 • Veronica said More
  Då det är en så stor lokal så får det plats med både gym, restaurang med Kina mat och s...
 • Andreas said More
  Hej!

  Jag ska snart flytta till Björklingeområdet, Södra Långåsvägen, är de...
 • Anders Fällås said More
  Det är löjligt få pendlarparkeringar i Björklinge. Har i vinter inte kunnat hitta parke...

Björklinges nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Väder

klart.se